Afgelopen woensdag vond de inleidende zitting plaats waar de vier mannen terechtstaan voor de moord op Jarfi. De man verdween in de nacht van zondag 22 april 2012. Hij had eerder die avond een homobar bezocht. Voor een lift stapte hij een auto in met vier mannen, een week later werd het levenloze lichaam van Jarfi teruggevonden. Naakt en mishandeld lag hij in de bossen van het Luikse Nandrin. Uit autopsie bleek er sprake te zijn van een verbrijzeling van de hals en borstkas. Tevens werden er sporen van zware slagen op het hoofd, borst en buik gevonden.

In de auto zou Jarfi zijn geaardheid bevestigd kunnen hebben, wat het motief voor de moord zou zijn. Mede door middel van een telefonie-onderzoek konden de vier verdachten geïdentificeerd worden: Mutlu K., Jérémy W., Jonathan L. en Eric P.

De verdachten ontkennen dat ze Jarfi hebben mishandeld vanwege zijn seksuele voorkeur, ze zeggen dat ze ‘door de groepsdynamiek meegevoerd werden’. Het viertal staat tevens terecht voor diefstal met de verzwarende omstandigheid van doodslag, vrijheidsberoving met de verzwarende omstandigheid van doodslag en mishandeling en onmenselijke en vernederende handelingen.

Twee van de verdachten, Jérémy W. en Jonathan L., moeten zich ook nog verantwoorden voor een diefstal uit 2011 met verzwarende omstandigheden tegen een persoon met een handicap.

De debatten starten op 24 november en verwacht wordt dat het proces 4 weken zal duren.

Bron: Gaylive