De twee dames hadden een bezoek gebracht aan het IDFA en wilden met een taxi naar huis. ‘De chauffeur belde om onze locatie te bevestigen, hij bleek 200 meter verderop te rijden. Even later reed hij langs ons, zag dat we in drag waren en reed door. Hij weigerde te stoppen’ aldus Hopelezz.

Het is zeker niet de eerste keer dat taxichauffeurs geen zin hebben om dragqueens mee te nemen. ‘We zijn wel vaker geweigerd op het Leidseplein en bij Centraal Station, maar als ik TCA belde om opgepikt te worden ging het altijd wel goed’.

Hopelezz heeft vandaag een klacht ingediend bij TCA en het Meldpunt Discriminatie. ‘TCA heeft gezegd dat ze de chauffeur erop aan zullen spreken, en een aantekening in zijn dossier gaan plaatsen, maar ik heb er niet echt veel vertrouwen in dat het iets uit zal maken’.

Een woordvoerder van TCA heeft aan Gay.nl laten weten dat deze gang van zaken zeker niet wenselijk is. 'We weigeren geen ritten, ongeacht welke afkomst, geloof of seksuele voorkeur iemand heeft. Dit kan absoluut niet door de beugel. We gaan met onze afdeling Kwaliteitsbeheer kijken wat we hiertegen kunnen doen en welke sanctie hievoor geschikt is'.

UPDATE: D66-raadslid Jan-Bert Vroege heeft het probleem aangekaart bij het stadsbestuur.