Het Cannes Short Film Festival vond afgelopen week plaats in de Franse badplaats en wil een podium bieden aan jonge, talentvolle filmmakers uit de hele wereld. Er werden vele honderden filmpjes ingezonden: negen daarvan vielen in de prijzen. Van den Berg vertelt superblij verrast te zijn met het nieuws. 'Het is altijd extra bijzonder om een prijs te winnen in een land waarin ze niet de taal spreken die in jouw film gesproken wordt.'

 

‘Nog tien minuten’ vertelt het verhaal van Rodrigo. De gaybar sluit over tien minuten maar hij heeft nog niemand gescoord. Paniek! Ietwat onhandig gaat hij op zoek naar een last-minute date. Van den Berg: 'Dit is voor veel mensen wel een herkenbare situatie. Jongens en meisjes, homo's en hetero's. In sommige tenten noemen ze dit ook wel "de uitverkoop"'. Iemand wees Van den Berg hier ooit op en toen hij erop ging letten zag hij precies wat er bedoeld werd.

 

De rol van Rodrigo wordt gespeeld door Vanja Rukavina, bekend van Toneelgroep Amsterdam. Onder andere Henriëtte Tol, Boris Schreurs en Beau Schneider vullen de bijrollen in.


In Nederland moeten we nog even geduld hebben. 'Nog tien minuten' wordt mogelijkerwijs vertoond tijdens de Roze Filmdagen in maart 2015. Hieronder kun je vast de gezellige trailer bekijken.