Zo kun je je deze week gratis laten testen op hiv en aids bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis én kun je vanavond met je vragen terecht bij een gratis spreekuur op Twitter (van 19.00 tot 20.00 uur via #olvgspreekuur).

Op het Museumplein te Amsterdam worden er vandaag rode ballonnen opgelaten om aandacht te vragen voor hiv en aids. Dit is een actie van STOP AIDS NOW! Tijdens het achttiende nationaal Congres Soa*Hiv*Seks, wordt stilgestaan bij honderd jaar soa-bestrijding in Nederland en worden ervaring en nieuwe kennis uitgewisseld. Wereld Aids Dag wordt traditioneel afgesloten met een groots dansfeest van Dance4Life in de Heineken Music Hall.

In Rotterdam staat er een GGD-bus op de hoek van de Lijnbaan (bij de trap naar de koopgoot naast de Sting en de Bijenkorf) waar je gratis een hiv-sneltest kunt doen. De bus is daar te vinden van 13.00 tot 17.00 uur. Later op de dag, om 19.30 uur, is er bij film- en muziektheater Lantaren Venste een speciale voorpremière van de film Lilting (met Ben Whishaw). De film gaat over het verliezen van een dierbare en het niet geaccepteerd worden in de samenleving.

Deze week kun je ook een van de ruim 800 studenten tegenkomen die geld ophalen voor STOP AIDS NOW! en andere studenten bewust maken van hiv, aids en soa’s. Leden van de medische studentenorganisatie IFMSA zijn te vinden in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Bron: StopAidsNow