‘Het is een beetje gênant, maar het gaat over een vriend. We hadden een wat kinky seksspel en hij is gestopt met ademen. Hij is opgerold in plastic folie en tape. Hij ligt op mijn bed’, aldus Richard Bowler (35) tegen de alarmcentrale.

Bowler, slachtoffer Williams en de 23-jaar oude David Connor hadden die dag een kinky date gepland. Het liep alleen heel anders af: ‘Hij is opgerold in plastic folie en tape. Hij heeft vershoudfolie om zijn lichaam gewikkeld en ik heb een sms'je dat dit is wat hij lekker vindt’. Toen de ambulancebroeders arriveerden, probeerden ze Williams tevergeefs te reanimeren. Hij bleek echter al enige tijd overleden.

Bowler en Connor meenden dat het een ongeluk was en dat ze dachten dat Williams lag te slapen. Er waren ook drugs in het spel. Het slachtoffer bleek onder andere ketamine en methamfetamine in zijn bloed te hebben. In het appartement van de verdachten zijn gasmaskers, bondage-materialen, duct tape en seksspeeltjes gevonden. Ook is bevestigd dat het slachtoffer en Bowler over ‘wrapping’ hebben gesms't voor zijn dood. Of Williams de plastic mummificatie zo in gedachten had is een tweede.

De twee mannen, Bowler en Connor, worden nu verdacht van doodslag en pleiten onschuld.

Bron: Queerty