Toen ‘Onnogate’ eerder dit jaar uitbrak, hebben we er niets over geschreven. Het was wel érg Story/Privé/Weekend en het verhaal werd in de media al zó breed uitgesmeerd dat we er weinig meer aan toe te voegen hadden.

Robbies blog (oh! ineens niet meer bereikbaar!) staat stond vol met verhalen over hoe Onno Hoes achter hem aan zou hebben gezeten, hem mee uit eten genomen zou hebben en geprobeerd zou hebben hem in bed te krijgen. Met suggestieve opmerkingen erbij als ‘het zal mij benieuwen of hij de bonnentjes* van Lunch en Dinner* heeft ingediend als zakelijke declaratie bij de Gemeente’.

Nederland vroeg zich af: wat was iemand als Robbie Hasselt nu precies van plan? Wilde hij z’n ’15 minutes of fame’? Wilde hij Onno Hoes een hak zetten? Robbie schreef dat Onno Hoes ‘als Burgermeester* van Maastricht een voorbeeldfunctie heeft en dit absoluut niet kan’.

Wij vroegen jullie: 'Robbie Hasselt filmde zijn nepdates met Onno Hoes. Wat vinden we daarvan?'. Er werd werd fanatiek door jullie gestemd. 6% van jullie antwoordde: ‘Heel goed dat op deze manier aan het licht komt wat voor misstappen Onno Hoes allemaal begaat!’ 46% vond: ‘Robbie is echt een slecht mens omdat hij Onno Hoes op deze manier in de val lokte.’ En 48% vond ‘Robbies actie niet netjes, maar Onno had ook voorzichtiger moeten handelen’.

Tenslotte heeft de Volkskrant een fijn opinie-artikel geschreven over het voor gek zetten van politici en BN’ers, waarin ze stelt: ‘Met de recente PowNews-undercoveractie bij Onno Hoes is het genre over zijn eigen bananenschil uitgegleden’. En laten we het nu weer over iets anders hebben.

* Zo schreef Robbie het zelf. We weten heus wel hoe je ‘diner’, ‘burgemeester’ en ‘bonnetjes’ schrijft.

Foto: Richard Stark