Vorige week kreeg bareigenaar Alex Proud een e-mailtje van een bedrijf dat zijn zaak had gereserveerd voor een bedrijfsfeest. 

‘Onze Kerstcommissie heeft jullie ruimte gehuurd voor volgende week vrijdag. Maar sommige van onze medewerkers hebben gezegd dat Proud een gaybar is, is dat correct? We moeten dit weten omdat sommige mensen in ons bedrijf religieus zijn en als dit zo is moeten we ze dit mededelen’, zo luidde de e-mail.

De eigenaar van Proud reageerde scherp op de net geschreven e-mail, waarna hij de hele conversatie op Twitter plaatste, overigens zonder de naam van het bedrijf.

‘Ik denk dat we de reservering het beste kunnen annuleren. We zijn erg gay en er gebeuren hier een hoop gay dingen. Gay drankjes, gay eten, gay toiletten… Excuses voor het teleurstelling. De reservering is geannuleerd, stuurde Proud terug.

Het bericht ging viral en heeft veel aandacht gekregen. De meningen zijn verdeeld, sommigen vinden dat Proud correct heeft gehandeld en dat het bedrijf in kwestie beter had moeten controleren wat voor ruimte ze boekten. Anderen waren van mening dat de eigenaar van Proud netter had kunnen reageren op de e-mail.

Wat vinden jullie?

Bron: Metro