‘Ik werd gepest met mijn gewicht’, vertelt de Mr. Gay-winnaar aan The Guardian wanneer hij over zijn jeugd praat. Hij kreeg vaak te horen dat hij enkel homo was omdat hij simpelweg geen vrouw kon krijgen door zijn obesitas. Tegenwoordig krijgt hij nog steeds veel negatieve opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd wanneer hij naar gaybars en andere uitgaansgelegenheden gaat.

Mr. Gay UK
Louca voelde zich eenzaam en bedacht een plan om aan de man te komen. Hij stelde zich kandidaat voor Mr. Gay UK. ‘Mijn hoofdreden om deel te nemen, was dat ik dacht: misschien vind ik daar wel mijn Mr. Right', aldus Louca. Hij wilde naar eigen zeggen de gay community 'choqueren', maar ook een voorbeeld vormen als trotse, zware homoseksuele man. Ondanks dat hij misschien niet de meest voor de hand liggende kandidaat was, ging hij er met de titel vandoor.

Alleen maatje S en M
De euforie was van korte duur. Twee dagen na de competitie ontving Louca een belletje van de organisatie: hij was gediskwalificeerd op een technisch detail. Voor de laatste ronde van de competitie moesten de mannen in een onderbroek op het podium rondparaderen. Er was echter een 'klein' probleem: er waren alleen boxers in maatjes S en M. Louca loste het probleem creatief op door het kledingstuk op zijn hoofd te dragen. Het publiek kon dit wel waarderen en gunde hem de titel, maar de organisatie was duidelijk minder gecharmeerd van het idee van een 190 kilo wegende Mr. Gay UK.  

Toen Louca later een verslag over de verkiezing las in Boyz Magazine, werd niet hij, maar de nummer 2 als winnaar vermeld. Er werd slechts een flauwe verwijzing naar hem gemaakt. Hieronder vind je een minidocumentaire over de gebeurtenissen.

Bron: The Guardian