Vorig jaar kwam Hoes in opspraak toen hij gefotografeerd werd terwijl hij zoende met een 24-jarige jongen. Destijds was Hoes getrouwd met televisiepresentator Albert Verlinde. De burgemeester zou ook met blote bast op datingapp Grindr te vinden zijn geweest. Eerder deze week kwam Hoes wederom negatief in het nieuws, toen Pownews verborgen camera-beelden van hem uitzond die ze met behulp van een 20-jarige jongen hadden verkregen.

Affaire
Fractievoorzitters in de gemeenteraad van Maastricht zouden Hoes een ‘elegante aftocht’ hebben aangeboden. Hoes mag aanblijven als burgemeester tot hij een nieuwe baan heeft gevonden maar hij treedt af zodra er een opvolger bekend is. In een verklaring schrijft Hoes: ‘De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie, en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen'.

Hoes schrijft verder dat er een deel van zijn privéleven ‘moedwillig en schaamteloos publiek [is] geworden’ en dat hij met zijn raadsman juridische stappen aan het voorbereiden is.

Niet op het randje
PowNed-oprichter Dominique Weesie verdedigde de uitzending waarin gebruik werd gemaakt van een geheime camera. ‘Het was journalistiek gezien zeker niet op het randje, maar we hadden het wel met wat minder bombarie mogen brengen, wat ingetogener’, aldus Weesie.

NPO3-zendermananger Suzanne Kunzeler vindt dat PowNews te ver is gegaan met de uitzending. ‘Het is van belang om met omroepen te blijven praten over wat ze doen en waarom ze het doen. Wat is journalistiek verantwoord en wat is toelaatbaar?’ vraagt ze zich af.

Bron: Nu.nl | Gemeente Maastricht