Het CDA wil extra aandacht voor de acceptatie van homoseksualiteit in de sport en heeft daarom voorgesteld het regenboogzebrapad te verplaatsen naar stadion Galgenwaard. Marlous Metaal van het CDA: 'Vooral in het voetbal blijken mensen zich niet altijd veilig genoeg te voelen om zichzelf te zijn. Op de velden klinkt nog te veel discriminatie en onwenselijk taalgebruik. Als dit kleurige zebrapad ergens thuishoort, is het dus daar. De kans dat je er daar een discussie mee start, lijkt ons groot.'

FC Utrecht
Eerder dit jaar werd er in Utrecht een expertmeeting gehouden over homotolerantie, grote afwezige was FC Utrecht. Steven de Vries van GroenLinks: 'Ik ben op dit punt teleurgesteld in FC Utrecht. Voetbal kost ons per jaar veel geld. Daar mag wel wat tegenover staan.' Hij zou het liefste zien dat rondom elke thuiswedstrijd er tijd wordt genomen om aandacht te schenken aan het probleem van tolerantie binnen de voetbalwereld. 

Wilco van Schaik, de directeur van FC Utrecht, zegt dat homoseksualiteit geen probleem is in zijn club en dat hij niet van plan is er extra aandacht aan te schenken. 'Dat doen we bij andere maatschappelijke kwesties ook niet', aldus Van Schaik. 

Én-én
Op social media spreken mensen zich uit over de keuze om het zebrapad te verplaatsen. Liever zouden ze zien dat er gewoon een tweede regenboogzebrapad bijkomt. Ze pleiten voor 'én-én'. Verschillende mensen die reageerden vroegen zich af of het CDA het pad uit het centrum wil hebben en het met die reden wil verplaatsen. 

Bron: Duic / Voetbalprimeur