De leraar vertelde aan Pinknews dat hij zich wel zorgen had gemaakt over zijn coming-out voor de klas. Tijdens een ‘anti-pestweek’ op de school vroeg hij aan zijn klas wie weleens het woord 'homo' had gehoord als belediging. Daarna vroeg hij wie van de leerlingen dacht dat er iets mis was met homo’s en lesbiennes. Bijna alle handjes gingen de lucht in.

De leraar sprak met de directeur van de school en samen besloten ze dat hij zijn klas zou vertellen over zijn seksualiteit, zodat de leerlingen in ieder geval één homo leerden kennen. De reactie van de studenten was gelukkig positief. Verbaasd waren ze wel en er kwamen vragen als ‘heeft u een vriendje?’, maar na een paar minuten ging de les gewoon door.

Een paar dagen later kreeg de leraar de hartverwarmende brief van de 9-jarige leerlinge. Hierin schreef ze dat ze niet anders dacht over haar meester en dat de hele klas het met haar eens is. Toen hij haar bedankte, reageerde ze dat het ‘zijn leven was’ en ging ze door met haar rekenopdrachten.

Bron: Queerty