Het onderzoek werd uitgevoerd door de World Bank, onder leiding van Nick Drydakis, die hoofddocent Economie verbonden is aan de Anglia Ruskin University (VK). De resultaten zijn deze week gepubliceerd.

Gelukkiger uit de (werk)kast
Uit de resultaten blijkt onder andere dat homo’s en lesbiennes die voor hun seksuele geaardheid zijn uitgekomen gelukkiger zijn dan collega’s die nog wel in de (werk)kast zitten. Hoe langer je uit de kast bent op je werk, des te gelukkiger je bent en, logisch misschien, als iemand zich op zijn of haar gemak voelt op het werk zullen ze ook eerder open zijn over hun voorkeur. Helaas blijkt wel dat homo’s en lesbiennes over het algemeen minder tevreden zijn over hun werk. Ook hebben ze een hogere kans om gepest te worden op de werkvloer.

Homo’s verdienen minder 
Opvallend is dat homoseksuele mannen minder verdienen dan hun heteroseksuele collega’s. Van 16 procent minder in Amerika tot 4 procent minder in Nederland. Lesbiennes zijn in het algemeen beter af. In Amerika verdienen lesbiennes 20 procent meer dan hun hetero collega's, in Canada 15 procent. In Nederland is dat 3 procent meer. In Australië geldt het tegenovergestelde, daar verdienen lesbische dames namelijk 28 procent minder. Het onderzoek suggereert dat het verschil bij de lesbische dames verklaard kan worden doordat ze vaker kiezen voor een werkomgeving die door mannen gedomineerd wordt.

Bron: IZA.org