Ranking the profiles
Zoals je misschien al is opgevallen, heeft elk profiel rechtsonder een ranking variërend van C tot en met AAA gekregen. Bij een profiel met de waardering C zijn er nog geen of weinig andere gebruikers geweest die aangegeven hebben de persoon op het profiel in het echt te kennen. Hoe hoger de ranking, des te meer mensen aangegeven hebben hem of haar in het echt te kennen.

Door profielen te ranken, krijgen alle gebruikers een beter inzicht achter welke profielen betrouwbare gebruikers zitten en bij welke profielen je iets alerter moet zijn, voor je wellicht contact legt. Hiermee proberen we het door veel mensen gehate 'faken' zo veel mogelijk tegen te gaan.

Hoe werkt het?
De betrouwbaarheid van de profielen wordt niet alleen bepaald door de hoeveelheid in het echt ontmoete gebruikers. Een deels geheim algoritme beoordeelt het profiel op diverse criteria die ervoor zorgen dat het profiel in een hogere beoordelingsschaal valt. Enkele criteria die we prijs kunnen geven zijn: de activiteit van de vrienden van de gebruiker, hoe lang iemand lid is, duidelijke profielfoto's en het land waar de gebruiker gevestigd is. Naast deze criteria zijn er nog een aantal andere criteria die we niet prijsgeven. Hiermee proberen we te voorkomen dat gebruikers exact de dingen doen die ze moeten doen om de beoordeling van hun profiel positief te beïnvloeden.

Jouw eigen ranking
Om ervoor te zorgen dat jij zelf ook een hogere ranking behaalt, moet je ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen die jij kent, aangeven jou te kennen. Dit kun je doen door hun te vragen naar jouw profiel te gaan en daar aan de rechterzijde op de irl (in real life) ontmoet-knop te klikken.

Ook kun je alvast bij alle vrienden die jij in het echt ontmoet hebt aangeven dat je hen in het echt kent. Wanneer jij dit bij iemand aangeeft, dan krijgt diegene een bericht waarbij hij direct kan aangeven of hij of zij jou ook in het echt kent. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Members
De betrouwbaarheidsrating van members staat standaard één niveau hoger dan van niet-members. Uit ervaring is namelijk gebleken dat members doorgaans niet 'fake' en een goede afspiegeling van de gemiddelde Gay.nl-gebruiker zijn.

Een Membership levert je nog een groot aantal andere extra functionaliteiten op. Zo kun je onder andere zien wie jouw laatste bezoekers zijn, gebruikers blokkeren, zien wie jou hot vindt, expliciete foto's bekijken en reclame uitzetten. Wanneer je een membership afsluit, kun je altijd gebruikmaken van één van onze speciale memberaanbiedingen. Al benieuwd? Klik hier om je vandaag nog aan te melden.