Obama legde aan de verbaasde bezoekers uit dat hij de ‘stereotyperingen op basis van geslacht probeert te doorbreken’. ‘Toys for Tots’ is een programma van de Amerikaanse marine dat nieuw speelgoed verzamelt in de maanden voor december en het doneert aan Amerikaanse kinderen van families die het wat minder breed hebben. Eerder dit jaar zette de president al een tiara op toen hij een groep jonge vrouwelijke padvinders bezocht (foto boven).

Obama werd eerder dit jaar al bejubeld door de LHBT-gemeenschap nadat hij de ‘Employment Non-Discrimination Act’ tekende. Werkgevers mogen hierdoor geen werknemers meer ontslaan of intimideren op basis van geaardheid of genderidentiteit.

In de afgelopen maand kwam Obama ook nog op wat vreemdere wijze in het nieuws. Een Amerikaans roddelblad suggereerde dat hij een relatie had gehad met een man en een bewerkte versie van de cover, waarop werd gesuggereerd dat het One Directions Harry Styles betrof, verspreide zich als een lopend vuurtje over het internet. 

De bewerkte en echte cover, Harry Styles was wel leuker dan de 'echte' minnaar.

Bron: TheMarySue