Juist die brutale stijl van expliciete beelden, prikkelende woorden en het doorbreken van taboes maakte het blad in de gayscene tot een topper. Niet verbazingwekkend dat het blad de beste fotografen en journalisten in dienst had.

Na ruim tien jaar hebben de Nederlandse uitgevers besloten FOREVER BUTT uit te geven. Het is een dik boek geworden dat op openhartige wijze weergeeft wat er in de gayscene in de afgelopen jaren is gebeurd op het gebied van seks, mode en fotografie.

Seks speelt een belangrijke rol in de gayscene en dat mag best wel terugkomen in gaybladen. Tot het einde van de vorige eeuw bleef dat element weleens onderbelicht. ‘Seks is gewoon lekker en dat spat van de pagina’s af’, schreef journalist Paul Hofman niet zo lang geleden. ‘De onthullende interviews met roze stijliconen als Gore Vidal, John Holland, Perez Hilton, Bruce LaBruce, Marc Jacobs en François Sagat zijn fantastisch om te lezen. Goed dat uitgeverij Taschen via Librero ze eindelijk gebundeld heeft en de titel FOREVER BUTT meegaf. Dit is een boek dat je raakt en je ongetwijfeld vaak ter hand neemt en herleest.’

Als je van de verhalen van Eric Kollen houdt is dit boek een goede aanvulling. Het verhaal van ‘de man met 29 centimeter’ is een genot. Samen met de foto’s kun je er lang van genieten. Ook de andere interviews en verhalen zijn zo onweerstaanbaar lekker dat je de tijd vergeet. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij boekhandel Vrolijk. ‘Het geilste Kerstcadeau dat je je kunt wensen’, zegt een stoere sportjongen in de winkel tegen niemand in het bijzonder, lachend, met zijn hand onopvallend in zijn Adidasbroek.

Forever BUTT is onder andere te koop bij Boekhandel Vrolijk (Paleisstraat 135, Amsterdam) of via de website: www.vrolijk.nu.