De kliniek moet iets meer dan 450 euro compensatie betalen aan Yang Teng. Teng ging naar eigen zeggen enkel naar de kliniek om zijn ouders tegemoet te komen, maar deze gewraakte ‘homogenezingskliniek’ kon haar beloftes natuurlijk niet nakomen. Teng was nog steeds homoseksueel na de ‘therapie’. Daarnaast moet de kliniek de advertentie verwijderen die Teng naar de kliniek geleid heeft.

De rechtbank sprak zich uit over homoseksualiteit en dat is een primeur volgens Wei Xiaogang, de directeur van het ‘Beijing Gender Health Education Institute’. 'In de uitspraak van de rechtbank werd gesteld dat homoseksualiteit geen ziekte is. Deze zaak zal mensen de wettelijke steun bieden die ze nodig hebben om zich te weren tegen dit soort klinieken.'

In een interview met the Times zei Yang dat de uitspraak veel mensen heeft geïnspireerd. 'Het laat zien dat we niet genezen hoeven te worden, en dat we als we wanneer dit soort dingen voorvallen en we onze rechten proberen te beschermen, we daarmee resultaat kunnen boeken.

Bron: Advocate