De animatieserie die in 1989 voor het eerst werd uitgezonden is bedacht door Matt Groening (ook bekend van de futuristische animatieserie Futurama). Het 23ste seizoen van The Simpsons werd in 2011/2012 uitgezonden en hiermee werd het de langstlopende animatieserie en sitcom aller tijden. In de serie zitten vaak, onder een laag van humor, diepere onderwerpen. Zo ook LHBT-kwesties.

There’s Something About Marrying
De serie bevat verschillende LHBT-karakters. Lesbiennes, homo’s, transgenders en biseksuelen kregen in de afgelopen seizoenen allemaal een plekje op het scherm. Lisa Simpson zelf werd in een ‘toekomstbeeld’ ook met een vrouw afgebeeld en daarna met Millhouse, wat dus een voorliefde voor meer dan één geslacht zou inhouden.

In 1997 werd de aflevering 'Homer’s Phobia' uitgezonden, waarin hoofdpersoon Homer erachter komt dat niet alle homo’s ‘sissy’s’ zijn. In 'Three Gays of the Condo' laat Homer zijn kinderen ‘gay culture’ zien en in 2005 kwam 'There’s Something About Marrying' uit. Hierin wordt het ‘homohuwelijk’ gelegaliseerd in Springfield. De aflevering werd door The Gay & lesbian Alliance Against Defamation omschreven als een ‘ray of light’.

Benjy de stier
Niet alleen in de strakke lijnen op televisie zetten de mannen achter The Simpsons zich in voor LHBT’s. Sam Simon, een van de makers van The Simpsons, doneerde het geld om Benjy de homostier te redden van het slachthuis. In een interview drukte Groening zijn steun voor LHBT's uit.

Grindr in 'The Man Who Came to Dinner'

Bron: Simpsonswiki.com | Simpsons wiki