De foto op de voorkant is bewerkt om de spandoeken met de tekst ‘Lesbians & gays Support the miners’ te verbergen en in de tekst op de achterkant van het doosje werd ‘a London-based group of gay and lesbian activists’ aangepast naar ‘a group of London-based activists’.

Ben Roberts, van de BFI Film Fund, die de film heeft gesponsord, vond het geen verrassing. Hij stond niet achter de keuze die de Amerikaanse distributeurs hebben gemaakt, maar volgens hem is het een harde waarheid dat LHBT-films doorgaans 'afgezien van zeldzame hits als Brokeback Mountain' niet goed genoeg verkopen.

Pride sleepte op de British Independent Film Awards de prijs voor ‘beste film van 2014’ in de wacht, won de ‘Queer Palm’ op het Filmfestival van Cannes en is genomineerd voor een Golden Globe voor beste musical/comedy. 

Dominic West
In oktober interviewde Gay&Night Magazine acteur Dominic West (Jonathan in de film) over Pride. Hij gaf juist aan dat hij dacht dat de film de grenzen van het 'gaygenre' overstijgt. Toen hem werd gevraagd of hij dacht dat het grote publiek ook open zou staan voor deze film, antwoordde hij: 'Ik zie niet in waarom niet. Ik ben hetero en ik vond het een geweldig verhaal. De Britten hebben vaker dit soort films geproduceerd die het wereldwijd ontzettend goed doen. Kijk naar The Full Monty of Billy Elliot. Het zou niet anders moeten zijn omdat dit verhaal over een paar homo's gaat.'

Boven: origineel onder: bewerkte versie

Bron: Queerty