Afgelopen dinsdag verklaarde Layla’s halfzus: ‘Mijn stiefmoeder heeft mezelf en mijn zus nooit kunnen uithuwelijken. Toen Layla (rechts) lesbisch bleek, viel ook haar laatste kans weg. Voor haar een schande en puur gezichtsverlies, dat ze moest oplossen.’

Duivelsuitdrijver Othmane G. (32) werd door de ouders gevraagd om de duivels te verdrijven. De ouders van Layla ontkennen iedere betrokkenheid bij haar overlijden. Ze wilden haar alleen maar helpen volgens hun advocaat Johan Platteau.

The exorcism of Layla H.
Advocaat Walter Damen, die voor de halfzus pleit, schetst een beeld van wat zich afspeelde in 2009. Damen: ‘Alles begon op woensdag 7 oktober 2009’. Hij vervolgt: ‘Het meisje werd ingesmeerd met olijfolie om de "djinn", de boze geest, te verdrijven. Elke dag gingen ze een stapje verder. Dan gebruikten ze een soort pek met kruiden of een ontstopper om de djinn weg te jagen. Vrijdag 9 oktober hoefde Layla niet naar school omdat het pedagogische studiedag was op het Sint-Lievenscollege, waar de tiener les volgde. Ze werd in een bad met heet water gezet om de djinn te verbranden. Gebedsgenezer Othmane G. goot kokend water over haar borst- en buikstreek’.

De dag erop had Layla zware diarree en zouden de brandwonden op haar buik zelfs zwart zijn gaan kleuren. Layla heeft volgens Damen enorm geleden voor haar overlijden. Volgens de aanklager was er van foltering geen sprake en is het slechts een veronderstelling dat de duivelsuitdrijving naar aanleiding van Layla’s geaardheid werd gedaan.

Vrijdag zal de verdediging pleiten.

Bron: Gaylive.be | HLN