Leelah Alcorn uit Ohio beroofde zichzelf van het leven omdat ze niet de vrijheid kreeg van haar ouders en omgeving om te zien wie ze was. In haar afscheidsbrief had ze geen goed woord over voor haar ouders: 'Mom and Dad: Fuck you. You can’t just control other people like that. That’s messed up'. Leelahs ouders blijven haar echter 'hem' noemen en gaan door met hetzelfde gedrag dat hun dochter tot de gruwelijke daad heeft aangezet. Maar er zijn lichtpuntjes in deze donkere, belachelijke zaak. 

De LHBT-gemeenschap zet zich in voor Leelah en haar wens dat haar dood voor iets goeds zal zorgen. De ouders van Leelah hebben haar laatste berichten van haar Tumblr verwijderd, maar deze zijn nog steeds gemakkelijk te vinden op het internet. Daarbij zijn er door website Change.org twee petities in het leven geroepen: een om te zorgen dat haar correcte naam op de grafsteen wordt weergegeven, de ander, Leelah's Law, om president Barack Obama aan te sporen gevaarlijke LHBT-bekeringstherapieën definitief een halt toe te roepen.

Christelijke steun
Naar aanleiding van het incident zijn er gelukkig ook genoeg christenen die de christelijke gemeenschap oproepen om hun LHBT-kinderen te steunen, waaronder de katholieke diaken Ray Dever. Hij sprak over zijn transdochter en hoe hij haar ondersteunt. Hij ontkent niet dat hij eerst gechoqueerd was en het niet begreep, maar vertelt dat hij en zijn vrouw haar desondanks hebben gesteund en geaccepteerd. ‘We kwamen langzaamaan tot de realisatie dat we niet de persoon die onze zoon was hadden verloren. In veel opzichten hebben we juist ons kind teruggekregen toen ze haar genderidentiteit accepteerde en terugkwam uit de diepe dalen van depressie.’

For the Lost and Brave
Ray Toro, vroeger bassist van de band My Chemical Romance, publiceerde een nummer ter nagedachtenis van Leelah. Hij had het nummer al een tijd 'in de digitale kast staan' maar vond nooit een geschikt moment om het te publiceren, tot nu. 

De petitie om een einde te maken aan LHBT-bekeringstherapie is hier te ondertekenen.

Bron: Gaystarnews