De Vrouw in de Media Award is een initiatief van mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. De kandidaten voor de Vrouw in de Media Award zijn voorgedragen door journalisten, onderzoek door hogeschool Inholland en het publiek. Voor de nominaties is gekeken naar de aanwezigheid in landelijke dagbladen en informatieve tv-programma’s van de publieke omroep. De award wordt op 6 februari voor de zesde keer uitgereikt. 

Naast de Vrouw in de Media Award wordt de 'You Go Girl'-award uitgereikt: een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke deskundigen die zich in hebben gezet om zichtbaar te worden in de (regionale) media. Uiteindelijk zijn er 25 kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor een van de twee prijzen.

Monique Samuel
Monique is van Egyptisch-Nederlandse afkomst en is geboren in Amersfoort. Ze is politicoloog, Midden-Oostendeskundige, opiniemaker, publicist, fervent blogger en auteur. Deze power-woman heeft acht boeken op haar naam staan en heeft twee keer de eerste prijs Nederlands proza van de El Hizjra-Literatuurprijs (een literaire prijs voor jongeren met een Marokkaans/Arabische achtergrond) gewonnen. Tevens won ze in 2012 de Kleurrijke Prijs voor haar publieke coming-out, en in 2013 de Dick Scherpenzeelprijs voor haar boek Mozaïek van de revolutie. Ze werkt en woont in Amsterdam, samen met haar vriendin.

Samuel werd bekend bij het grote publiek na haar opzwepende buikdans op de tafel van Pauw & Witteman. Ze had beloofd om op tafel te buikdansen als de Egyptische Mubarak aftrad.

Wij vinden natuurlijk dat onze Monique deze award keihard verdient. Stemmen kan tot en met 3 februari via deze link.

Bron: Zijspreekt | Moniquesamuel.nl Foto: Johan van Walsem