Ilse DeLange vertegenwoordigde vorig jaar Nederland op het Eurovisie Songfestival als deel van The Common Linnets en behaalde met het nummer 'Calm After the Storm' een mooie tweede plek. 'Komend jaar is ze volop bezig met andere activiteiten, waaronder haar internationale carrière met The Common Linnets', aldus RTL in een persbericht. 

Trijntje Oosterhuis staat haar plek mede af vanwege haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. In mei zal ze afreizen naar Oostenrijk om Nederland te vertegenwoordigen met het nummer 'Walk Along', geschreven door Anouk. 

Sinds haar doorbraak in 1997 is singer-songwriter Anouk (39) een van de grootste Nederlandse muzieksterren, met nationale en internationale hits zoals ‘Nobody’s Wife’, ‘Girl’, ‘Three Days In A Row’, ‘Lost’, ‘Modern World’ en songfestivalhit ‘Birds’, waarmee ze in 2013 een negende plek behaalde.

Miss Montreal (30) is eveneens singer-songwriter. In 2008 brak ze bij het grote publiek door met de single ‘Just A Flirt’, waarna hits als ‘Being Alone At Christmas’, ‘Wonderful Days’, ‘Wish I Could’, ‘Hoe’ (met Nielson) en ‘Say Heaven Say Hell’ volgden. Ze bracht tot nu toe vier albums uit en in 2014 won zij de 3FM Award voor beste zangeres.

'We zijn heel blij dat we met Anouk en Miss Montreal niet alleen twee geweldige nieuwe coaches mogen verwelkomen, maar ook weer twee vakvrouwen die een voorbeeld zijn voor vele muzikanten en zangers', aldus RTL.

Bron: RTL / Foto Trijntje: Genevieve Korte / Foto Anouk: Dennis Stachel (EBU)