Tijdens Pride Photo Award worden fotografen van over de hele wereld uitgenodigd om een inzending te doen. De wedstrijd begint in april 2015. Vorig jaar droegen 375 fotografen van 62 verschillende nationaliteiten in totaal 3600 foto's aan. De wedstrijd werd gewonnen door de Brits/Iraanse Parisa Taghizadeh met onderstaande foto uit haar serie 'Boy'.

Stories of Love and Pride
Het idee voor het thema van dit jaar ontstond volgens de organisatie tijdens de evaluatie van de wedstrijd van vorig jaar. De winnende series van vorig jaar verhaalden veelal over mensen uit landen met een peniebele situatie als het aankomt op LHBT-rechten: Rusland, Oeganda, Zuid-Afrika, Indonesië, Bangladesh. Er waren maar weinig verhalen over liefde en intimiteit te bespeuren. Daarbij werd het thema 'Pride' van vorig jaar soms zo letterlijk opgevat, dat fotografen foto's van diverse pride-optochten inzonden. 

'Het thema van 2015 daagt fotografen uit om Pride in bredere zin te verbeelden,' aldus de organisatie, 'trots zijn op wie jij bent, jezelf kunnen zijn zonder je aan te passen aan wat andere mensen of gemeenschappen vinden hoe je moet zijn: een "echte man", bijvoorbeeld'.

Singles
Naast het jaarlijks wisselende thema introduceert Pride Photo Award dit jaar een nieuwe categorie: 'Singles'. Verder kent de wedstrijd twee vaste categorieën waarin een prijs wordt uitgereikt: Gender en Open.

De inzendtermijn voor de wedstrijd sluit op zondag 14 juni 2015 om 23.59 uur en de uitreiking zal naar planning medio augustus plaatsvinden in de Oude Kerk te Amsterdam. Deze informatie is nog onder voorbehoud.

Bron: Pride Photo Award