The Imitation Game
Het Benedict Cumberbatch-vehikel over Alan Turing, de homoseksuele Britse wiskundige en logicus die de Duitse Enigma-code kraakte en daarmee tienmiljoenen levens redde tijdens WWII, heeft diverse nominaties ontvangen.

The Imitation Game is genomineerd voor ‘Best Picture’, Benedict Cumberbatch werd genomineerd voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’ en Keira Kneightley ontving een nominatie voor 'Beste vrouwelijke bijrol’. Verder is de film genomineerd voor ‘Beste regie’, ‘Beste muziek', ‘Beste editing’, ‘Beste productie-design’ en ‘Beste script’.  

Gay&Night sprak in haar februarinummer met scriptschrijver en Graham Moore en regisseur Morten Tyldum over de film.

Foxcatcher
De film Foxcatcher verhaalt over de relatie tussen multimiljonair John du Pont en zijn beschermeling worstelkampioen Mark Schultz. Er werd in de loop der jaren veel gespeculeerd over de mogelijk homo-erotische gevoelens tussen Du Pont en Schultz en daar speelt deze film mooi subtiel op in.

De ijzersterke film is goed voor maar liefst vijf Oscarnominaties. Steve Carell ontving een nominatie voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’, Mark Rufallo voor ‘Beste mannelijke bijrol’, en de film werd genomineerd in ‘Beste Regie’, ‘Beste script’ en ‘Beste make-up en haar’. Foxcatcher is pas vanaf half februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Oscar.Go