Israëlische burgers mogen binnenkort hun geslacht veranderen op hun identiteitsbewijzen zonder eerst onder het mes te hoeven. Dit kondigde het Israëlische ministerie aan. Deze verandering is belangrijk voor transmensen die geen operatie willen of kunnen ondergaan. Gay&Night reisde vorig jaar nog af naar Tel Aviv en kwam tot de ontdekking dat deze metropool onverwachts positief tegenover homosekualiteit staat. Zolang je maar je steentje bijdraagt aan de maatschappij en kinderen krijgt of adopteert. Adoptie vormt voor Israëlische homostellen dan ook een relatief klein obstakel.

Maar er was meer positief transgendernieuws deze week.

Derde geslacht in Thailand  
In Thailand zal met het in werking treden van de nieuwe grondwet het derde geslacht officieel worden erkend. De woordvoerder van het panel achter deze verandering, Kamnoon Sittisamarn, legt uit dat de verandering nodig is omdat de maatschappij inmiddels is geëvolueerd. ‘Er zijn niet alleen mannen en vrouwen, we moeten alle seksen beschermen. We zien alle seksen als gelijkwaardig’, aldus Sittisamarn.

Toilets for all!
In West Hollywood (nabij Los Angeles) moeten bedrijven binnen de komende zestig dagen hun toiletten in gender-neutrale wc’s veranderen. West Hollywood staat bekend als een erg LHBT-vriendelijke stad en dit zou de stad meer open moeten maken voor mensen met een 'niet-traditionele' genderidentiteit. Mooie bijkomstigheid is volgens het stadsbestuur dat er als gevolg van de ingreep minder lange rijen voor de toiletten zullen ontstaan.

Bron: Pinknews 1, 2