Het coldcaseteam kreeg veertien tips binnen na de uitzending van Opsporing Verzocht. Dit leidde ertoe dat gisterochtend in ’t Harde een man van 36 jaar werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Strijder. Uit de tips blijkt dat twee of zelfs drie mannen bij de mishandeling waren betrokken. Andere mannen blijken op die bewuste avond ook te zijn lastiggevallen op de parkeerplaats. In Opsporing Verzocht sprak Bernard Jens, woordvoerder van de politie, zich uit over de tips en de aanhouding: ‘Toch mooi dat tijd soms je vriend is in zo’n coldcasezaak.’

Hartstilstand
Ruim twaalf jaar geleden, op vrijdag 22 november 2002, werd Les (Laurens Ernst) Strijder voor het laatst levend gezien op zijn werk bij het distributiebedrijf TNT in Nieuwegein. Hij verliet het terrein van TNT rond 03.00 uur, maar kwam niet zoals gewoonlijk een half uur later thuis aan. Rond 04.30 uur ziet een bezoeker van de parkeerplaats de Renault Twingo van Strijder staan met draaiende motor. Het lichaam van Strijder wordt verderop gevonden, hij blijkt overleden te zijn aan een hartstilstand. De hartstilstand zou gevolg zijn van mishandeling door zogenaamde ‘potenrammers’.

Vervolgonderzoek
De politie is nog steeds op zoek naar de andere twee of drie mannen die betrokken waren bij het feit. Daarnaast worden mannen die op 22 november 2002 ook werden lastig gevallen op de parkeerplaats de Bosberg verzocht contact op te nemen met de politie.

Mocht je informatie hebben, dan kan je contact opnemen via opsporingstiplijn 0800 - 6070, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of per mail coldcases@utrecht.politie.nl.

Bron: Opsporing Verzocht