No Place for Fools
Land: Rusland en Bulgarije
Regisseur: Oleg Mavromatti
Duur: 82 minuten
Wanneer: za. 24 jan. – 19:45 | zo. 25 jan. – 12:15 | za. 31 jan. – 16:30

Een documentaire over Sergej Astahov, een homoseksuele man die door de propaganda van kerk en staat is bekeerd tot een orthodoxe pro-Poetin-activist. Hij ziet zijn homoseksualiteit dan ook als ziekte. De documentaire is opgebouwd uit angstwekkende beelden van Astahovs blog en biedt een blik in zijn brein. No Place for Fools illustreert de onontkoombare, maar ook verwarrende ideologische veranderingen in hedendaags Rusland.

Der Besuch
Land: Duitsland
Regisseur: Jan Soldat
Duur: 5 minuten (deze short wordt samen vertoond met Kopfino en Die sechste Jahreszeit, bij elkaar 107 minuten).
Wanneer: vr. 23 jan. - 16:45 | zo. 25 jan. - 22:00

Een BDSM-kamp krijgt onverwacht bezoek: de grootmoeder van de eigenaar/meester komt langs. Ze is bijna 100 jaar oud, maar vindt de wereld van BDSM enorm boeiend. Der Besuch wordt vertoond in combinate met de Noorse film Kopfino en Die sechste Jahreszeit. In Kopfino vertellen acht BDSM-werkers verhalen terwijl ze aan een lange tafel zitten te eten en worden bediend door een man met een blote derrière. In Die sechste Jahreszeit wordt een groep mannen gefilmd die in BDSM-vorm militaire gevangenissen naspelen.

Angels of Revolution
Land: Rusland
Regisseur: Alexey Fedorchenko
Duur: 113 minuten
Wanneer: vr. 23 jan. – 12:30 | za. 24 jan. – 19:00 | do. 29 jan. – 21:30

Avant-gardistische sovjetkunstenaars moeten naar Noord-Azië om de utopische ideeën van het communisme te verspreiden. Het verhaal is gebaseerd op de Kazymopstand van 1933, waarbij Chanten uit West-Siberië in opstand kwamen tegen de gedwongen Sovjetcollectivicatie. Dit betekende het einde van hun traditionele leefwijze en spiritualiteit. Een creatieve en originele kijk op de Russiche Revolutie en de kunst van propaganda en haar beoefenaars. 

Man on High Heels
Land: Zuid-Korea
Regisseur: Jang Jin
Duur: 125 minuten
Wanneer: do. 22 jan. – 18:30 | vr. 23 jan. – 22:00 | vr. 30 jan. – 19:30 | za. 31 jan. – 11:30

De macho agent Yoon heeft een geheim, hij wil van geslacht veranderen. Ondertussen moet hij een misdadigersbende te pakken zien te krijgen en omgaan met een vrouwelijke collega die voor hem valt. Een schokkend, geweldadig en uiterst origineel Zuid-Koreaans misdaadmeesterwerkje.

Fashion House Marga Weimans
Land: Nederland
Regisseur: Bob Visser
Duur: 53 minuten
Wanneer: do. 29 jan. – 22:00

Een portret van de Nederlandse modeontwerper Marga Weimans. Een film over mode, kunst en een zoektocht naar Weimans’ roots in Suriname. Waar komt haar inspiratie en kijk op het leven vandaan? De film volgt haar in een roerig maar succesvol jaar waarin dromen botsen met de werkelijkheid.

Pussy versus Putin
Regisseur: Gogol 's Wives
Duur: 60 minuten
Wanneer wo. 28 jan. – 16:00 

Het eerste deel van de documentaire Pussy Versus Putin toont de strijd van Russische feministische punkrockgroep Pussy Riot tegen Poetin, door middel van beelden van binnenuit. Vergaderingen, acties en performances worden getoond, gevolgd door beelden van de vrouwen terwijl ze hun proces in de cel afwachten. Pussy Riot zal aanwezig zijn bij de vertoning.

Bron: IFFR