Gay Men Don't Get Fat
'I can't believe people always thought there were four food groups, when it's so obvious that there are two: gay food and straight food', aldus Simon Doonan. Hij schreef in 2012 het  boek Gay Men Don't Get Fat, waarin hij bepleitte dat voor ieder mens het beste zou zijn om te kiezen voor een combinatie tussen gay en straight voedsel. Onder de eerste groep schaarde hij onder andere de avocado en sushi, onder de tweede bijvoorbeeld biefstuk en buritto's. Zijn beste afvaltip? 'Kijk af en toe een aflevering Hoarders: dat programma is zo walgelijk dat het eventuele hongeraanvallen waar je mee dealt in één klap uitroeit'. 

Venkel is zo gay
Het Italiaanse woord voor venkel (finocchio) betekent tevens 'homoseksuele man'. De oorsprong van dit gebruik is vermoedelijk te vinden in de middeleeuwen, toen homoseksuele mannen nog op de brandstapel belandden. Naar verluidt werd er dan venkel op de hete kolen gegooid om de geur van schroeiend vlees te maskeren. Smakelijk! 

Rainbow Foods
In Minnesota bestaat er een supermarktketen met vier vestigingen genaamd Rainbow Foods. Minnesota was er als dertiende Amerikaanse staat die het huwelijk uitbreide voor same-sex-koppels relatief vroeg bij. Daar heeft deze supermarktketen – reeds opgericht in 1983 – natuurlijk niet zoveel mee te maken, maar het toeval is toch leuk.

Homoboompje
De papayaboom is een seksueel divers boompje. Er bestaan drie types: een vrouwelijke, een mannelijke en een biseksuele. Om vruchtbaarheid te garanderen heeft een mannelijk papayaboompje een vrouwtje nodig. Het biseksuele boompje catert aan beide partijen en is dan ook het meest populair bij hobby-tuiniers.

De Nationale Eettest wordt vanavond om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1.