Van Sante (links) was bijna thuis van zijn werk in gayclub The Warehouse toen hij werd aangesproken door een jongeman die om een sigaret vroeg. Op hetzelfde moment sprong er een andere jongen uit een Golfje en vroeg hem of hij drugs wilde kopen. Van Sante gaf aan geen interesse te hebben en werd meteen aangevallen. De mannen riepen 'geld, geld' en 'vieze, vuile flikker'.

Het slachtoffer viel op de grond maar kon opstaan toen hij zijn portemonnee gaf, waarna hij een van de jongens een trap terug kon verkopen. ‘Ik heb er een geraakt, in zijn kruis, geloof ik, maar ik kon het niet goed zien, want mijn oog zat behoorlijk dicht', aldus Van Sante tegen Het Parool. Uiteindelijk zijn de daders ervandoor gegaan met een iPhone en een portemonnee met zestig euro. ‘Daar slaan ze je dan helemaal voor in elkaar.'

Na het incident is Van Sante eerst naar huis gegaan, maar later besloot hij toch naar de politie te gaan. Daar werd de ambulance gebeld. In het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis wees een scan uit dat Van Sante geen hersenschudding heeft. Wel heeft hij last van vermoeidheid, hoofdpijn en vergeetachtigheid. Aangezien de aangifte werd onderbroken, kan de politie nog geen mededelingen doen. Politienetwerk Roze in Blauw, dat de belangen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders binnen en buiten de politie behartigt, is al op de hoogte gebracht.

Bron: Het Parool | Beeld: Facebook