Roddelbladen stonden er vol mee: wie was deze knappe schoonheid? Niemand minder dan Mahmoud Qalaja, een Mr. Gay-kandidaat uit 2010. Hij behaalde destijds de derde plaats. 

Toen Mahmoud in 2010 deelnam aan de door Gay.nl georganiseerde Mr. Gay Netherlands verkiezing woonde hij slechts anderhalf jaar in Amsterdam. 'Ik kom uit Palestina, waar je eigenlijk geen homo mag zijn. Je wordt daar doodgemaakt door de politie als ze weten dat je homo bent. Hoewel het heel moeilijk is om uit de kast te komen, doe ik het toch. Ik wil gewoon mezelf zijn, ondanks mijn geaardheid', aldus Qalaja destijds in een interview met Gay.nl.

Hoes had een druk jaar. Hij werd zoenend gefotografeerd met een 24-jarige jongen terwijl hij nog getrouwd was met televisiepresentator Albert Verlinde. Later in het jaar kwam POWnews met beelden die gemaakt waren met een verborgen camera, verkregen door een 20-jarige jongen die om dubieuze redenen aanpapte met Hoes. Het geheel leidde tot het bericht dat de Maastrichtenaar zou aftreden.

De precieze aard van de relatie tussen Hoes en Qalaja is nog onduidelijk. Wel was Hoes volgens andere bezoekers erg te spreken over de modeshow. En dat is natuurlijk het belangrijkste. 

Foto: Stefan Ammerlaan