Nick Jonas leerde ons een paar weken terug nog hoe je de beste ‘crotch grab’ kon uitvoeren. In een interview met Rolling Stone sprak hij over zijn nieuw verworven status als gay-icoon.

In de Amerikaanse dramaserie Kingdom kwam het karakter van Nick Jonas, Nate Kulina, uit de kast als homoseksueel. Jonas wist vanaf dag één dat zijn karakter homoseksueel was. In een interview met Buzzfeed sprak hij vorig jaar over zijn rol. Hij vertelde onder andere dat zijn familie verheugd was over zijn rol en dat als hij in komende seizoenen zou worden gevraagd om homo-erotische seksscènes te doen, hij daar geen problemen mee zou hebben. 'Het is mijn verantwoordelijkheid als acteur om de verhalen van de scriptschrijvers zo goed mogelijk tot uiting te laten komen', aldus Jonas.

Naast zijn rol als Nate heeft Jonas ook opgetreden in gayclubs. Een combinatie die zanger/acteur het stempel 'gay-icoon' opleverde. Jonas: ‘Ik weet niet of ik mijzelf een gay-icoon zou noemen. Mijn doel het afgelopen jaar was om te groeien als persoon en artiest, en het accepteren en omarmen van mijn homoseksuele fans had daarbij prioriteit. Sommige vrienden van me zijn ook homo en hebben me daarvoor bedankt en dat geeft een heel goed gevoel'.

Bron: RollingStone | Buzzfeed