Nadat er in West-Hollywood genderneutrale toiletten werden geplaatst, Obama transgenders noemde in zijn State of the Union speech en Glee er in haar laatste seizoen voor koos een transgender verhaallijn op te nemen, lijken er meer schapen over de dam te volgen.

Zwembaden voor iedereen
Een zwembad in Stockholm heeft een derde soort kleedkamers geïntroduceerd. Naast de kleedhokjes voor mannen en vrouwen zijn er nu genderneutrale kleedhokjes voor mensen die zich niet comfortabel voelen in een van de andere kleedkamers. Woordvoerder Fredrik Richard vertelt: ‘Mensen voelen zich niet altijd even comfortabel als ze zwembaden en soortgelijke gelegenheden bezoeken en we hopen dat we ze hiermee meer keuze geven.’

Kleding voor allen
De Londense vestiging van warenhuisketen Selfridges heeft aangekondigd dat dit voorjaar de aparte mannen- en vrouwenafdelingen plaats zullen maken voor drie verdiepingen genderneutrale kleding. De mannequins, accessoires en schoonheidsartikelen zullen er ook aan moeten geloven vanaf 12 maart.

Een woordvoerder van de winkel zegt dat ze hun klanten een ‘reis willen aanbieden waarin ze kunnen winkelen en kleden zonder grenzen of stereotyperingen’. Dit zou leiden tot een puurdere vorm van zelfexpressie. Op de website van Selfridges staan nog wel gewoon de mannen- en vrouwentrends van dit voorjaar, maar ja, het is ook nog geen maart.

Bron: Pinknews 12