In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari hield het 21-jarige slachtoffer een taxi aan nadat hij uit was geweest in een homobar in het centrum van Amsterdam. Het was rond half twee toen de man de taxi instapte op de hoek van de Halve Maansteeg om naar huis te gaan.

Gegijzeld
Al snel kreeg het slachtoffer het gevoel dat er iets niet in de haak was omdat de chauffeur herhaaldelijk in zijn spiegel naar de SUV achter hem keek. Dit bleek een juist voorgevoel: toen de taxi richting de ingang van het Vondelpark reed zag het slachtoffer weer diezelfde SUV, gooide hij 20 euro naar de chauffeur en vluchtte. Het slachtoffer hoorde de taxichauffeur roepen dat hij hem 150 euro verschuldigd was. De 21-jarige man werd achtervolgd, gegrepen, in elkaar geslagen en vermoedelijk in diezelfde SUV gesleept. Hij kreeg de woorden ‘hou je bek, kankerhomo’ te horen. Het slachtoffer werd beroofd en mishandeld tijdens de rit.

Toen de bankpas van het slachtoffer werd gevonden werd er naar een geldautomaat gereden. Het betreft de ABN AMRO geldautomaat aan de Zeilstraat, hoek Amstelveenseweg. Hier dwongen ze het slachtoffer geld op te nemen. Nadat ze het geld in handen hadden, riepen ze de jongen nog iets toe, vermoedelijk in het Arabisch, en reden ze weg.

Bij het slachtoffer zijn verschillende kneuzingen op het bovenlichaam en een zware hersenschudding geconstateerd.

Signalement
De twee mannen voldoen volgens het slachtoffer aan het volgende signalement:

  • Beide verdachten zijn rond de 25 jaar oud, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst.
  • Dader 1 (de bestuurder) had een ongeschoren uiterlijk en dus een baardje van een paar dagen oud, hij droeg een donkere pet en een donker vest met capuchon.
  • Dader 2 droeg dronkere kleding, zwarte Nike-schoenen met een witte zool en had een sportief postuur.

Contact
Het onderzoeksteam wil in contact komen met mensen die mogelijk ook eerder een soortgelijk incident hebben meegemaakt en dat nog niet bij de politie hebben gemeld. Ook wil men spreken met getuigen die het is opgevallen dat een taxi tussen 2 en 3 uur op zondagmorgen 25 januari werd gevolgd door een hoger model personenauto en met mensen die de signalementen van de daders in verband kunnen brengen met een soortgelijke auto (SUV). Ook roept de politie getuigen op die genoemde auto gezien hebben op de Zeilstraat toen het slachtoffer daar werd gedwongen geld op te nemen.

Eenieder die iets heeft gezien of anderszins informatie heeft die kan leiden tot het vinden van deze daders wordt dringend verzocht contact op te nemen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Politiemensen van politienetwerk Roze in Blauw zijn bereikbaar via 020-5595385.

Bron: Politie.nl