Vanaf 30 januari kun je twee weken lang een statement voor seksuele vrijheid delen via de website van pillowfightforlove. OneWorld Love vindt dat er meer aandacht nodig is voor seksuele vrijheid voor iedereen. De meeste Nederlanders delen deze mening gelukkig: 89 procent van alle Nederlanders vindt dat ieder mens op deze aarde recht heeft op seksuele voorlichting.

Ambassadeurs
Tijdens de Pillow Fight for Love vechten vier ambassadeurs mee voor seksuele vrijheid. Presentator Winfried Baijens vecht mee voor de vrijheid om te houden van wie je wilt, schrijver Babah Tarawally voor medische zorg tijdens de zwangerschap en bevalling, pornoproducent Kim Holland voor toegang tot anticonceptie wereldwijd en Hirda-bestuurslid Abdishakur Halane voor een einde aan seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen. Lotte Dijkstra support de Pillow Fight for Love als Nederlands Jongerenambassadeur SRGR. Zij brengt seksuele rechten van jongeren wereldwijd onder de aandacht van experts en beleidsmakers.

Na de online campagne, waarbij heel Nederland een statement kan steunen en delen op social media, vindt op vrijdag 13 februari, de dag voor Valentijnsdag, op station Rotterdam Centraal een groot kussengevecht voor de liefde plaats. In een boksring krijgen voorbijgangers de kans om met een kussen te vechten met elkaar en met de prominente Nederlanders.

Onderstaande video van International Pillow Fight Day Amsterdam van vorig jaar geeft je een aardige indruk van hoe het er ongeveer aan toe zal gaan. 

Bron: Pillowfightforlove