Amsterdam viert dit jaar haar twintigste botenparade, het paradepaardje van de Amsterdam Gay Pride. Tachtig LHBT-organisaties staan op de eerste zaterdag van augustus paraat om op een feestelijke manier te laten zien waar zij voor staan en strijden.

Loting
Je kunt je inschrijven voor de botenparade via de website van Amsterdam Gay Pride. De inschrijving sluit op 22 februari. Op 1 maart zal vervolgens een inlotingsceremonie worden gehouden bij de Sugar Factory te Amsterdam, waarbij wordt bepaald welke organisaties er dit jaar meevaren. Aanwezigheid van elke ingeschreven partij is verplicht om meegenomen te worden in de loting. Wanneer een organisatie ingeloot wordt, heeft deze vervolgens vijf maanden de tijd om een concept uit te werken.  

De tachtig te vergeven plekken zijn verdeeld in diverse categorieën, hierbij geldt: de grootste schouders tillen de zwaarste lasten. Zo maakt het meevaren van het roze netwerk van een multinational mogelijk dat er nog 'vriendenbootjes' voor €100,- kunnen meevaren.

Voor meer info: www.amsterdamgaypride.org

Foto: © Arno Ouwejan