De Hongaarse Szabi is een sterspeler in het Duitse voetbalteam. Na een ruzie met zijn huisgenoot en eerste liefde Bernard, saboteert hij zijn positie in het voetbalteam. Hij keert terug naar Hongarije waar zijn geërfde, maar vervallen huis staat. Hier ontmoet hij Aron die probeert zijn motor te stelen. In plaats van hem aan te geven, laat Szabi hem helpen zijn huis te renoveren. Later, in een hete scène buiten op de grond in het dimlicht van de motor, laat de dronken Aron het toe dat Szabi hem aftrekt.

Aron vertelt zijn moeder Mari dat Szabi aan hem heeft gezeten en dat hij dit heeft toegelaten. Vol walging vertelt Mari aan de inwoners van de stad wat er is gebeurd. Szabi wordt hierdoor gediscrimineerd en door verschillende mensen in elkaar geslagen. De enige momenten dat Szabi nog kan lachen, is als hij samen is met Aron. Om de situatie nog gecompliceerder te maken komt zijn ex-geliefde Bernard naar Hongarije om zijn liefde voor Szabi te verklaren en hem mee terug te nemen naar Duitsland.

Regisseur Adam Csaszi is niet bang om mannelijk vlees en homo-erotische scenes te visualiseren, wat de film extra pikant maakt. Ook brengt hij de homohaat ongecensureerd in beeld, van het uitjoelen tijdens de sporttrainingen tot de wrede aanvallen in het landelijke stadje. Door het weerstaan van al deze gerichte haat is Szabi een goed voorbeeld. Hij houdt de controle over zijn eigen toekomst, en laat zich niet intimideren door anderen. Hij leeft zijn leven zoals hij dat wil.

Land of Storms is krachtig en toch kwetsbaar. Door de chemie tussen de spelers gecombineerd met prachtig acteerwerk, is de film een echte aanrader. Elke laatste zaterdagavond van de maand zendt OUTtv om 21.30 uur een premièrefilm uit. Op zaterdag 28 februari is dit Land of Storms.