Wat volgt is een interview met een 19-jarige jongen die op jonge leeftijd al aardig wat heeft meegemaakt, van een uit de hand gelopen date met een oudere man tot een coming-out op Facebook, een berichtje dat hij van de directie van de reformatorische school waar hij op zat overigens moest verwijderen. Thony’s verhaal is gelardeerd met tendentieuze quootjes als ‘aan mijn maniertjes had hij gezien dat ik homo was’ en ‘een dag later kregen we via de app een relatie, zoals dat gaat in homoland’. Wat is Homoland en vliegt KLM er al op, vraag je je als lezer dan misschien af. Thony vertelt ook hoe hij een verwijsbrief haalde bij zijn huisarts, omdat hij zich wilde laten ‘ombouwen’ tot vrouw. Ja, het staat er echt, ‘ombouwen’.

Uiteindelijk ‘greep God in’. Toen Thony op een avond stond te dansen in een club in Brussel op iets dat klinkt als een circuitparty ‘liet God me inzien dat het dierlijk, onmenselijk en onnatuurlijk was wat hier gebeurde’ en de volgende dag zat hij weer bij zijn ouders in de kerk.

‘Nooit zal, kan, mag en wil ik nog een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht’, vertelt Thony. ‘Of ik nu mijn leven als vrijgezel mag doorbrengen of dat ik een vrouw mag krijgen, ik zie de toekomst positief tegemoet’.

Helemaal op het einde van het artikel is plek voor een klein beetje nuance: ‘Bij BEAM zijn we ons ervan bewust dat er ook andere verhalen en meningen over homoseksualiteit bestaan. Op eo.nl/beam bieden we een podium aan die verhalen.’ Zo is op de site het verhaal van Miriam te vinden, die getrouwd is met een vrouw en het boek Van Achter de Kast schreef.

Wat vind je van het verhaal van Thony? Laat van je horen in een reactie onder dit bericht!

Foto: eo.nl