Buck Angel 
Hij is een mannelijke pornoacteur met een vagina. De trotse Buck Angel zegt: 'Ik hou van mijn vagina omdat die mijn leven op een positieve manier heeft beïnvloed. Ik voel me heel erg verbonden met mijn vrouwelijke delen. Het voelt bijna alsof ik magische krachten heb, juist omdat ik anders ben. Ik merk ook dat steeds meer mensen zich realiseren dat je geslachtsdeel niet per se je gender definieert.' Daarom vindt Out hem een gender krijger.
Our Lady J
Ook singer/songwriter en pianist Our Lady J krijgt de titel gender warrior. Zij groeide op in een religieus gezien in een Amish stad. Ze werd geboren als man maar presenteert zich nu als vrouw. De talentvolle artiest gaf les op de theaterschool van Rosie O'Donnell en heeft nooit een geslachtsoperatie ondergaan. Ze vindt het namelijk prettig om een beetje van allebei te zijn en schuift deze voorkeur beslist niet onder stoelen of banken.
De volledige lijst van Out.com vind je hier. Maar wie zijn de Nederlandse of Vlaamse gender warriors? Wij zochten er een paar voor je uit.

Fran Bambust
De Vlaamse Fran Bambust (1965) werd geboren als Franky, lichamelijk een hij, maar eigenlijk ontzettend een zij. Destijds was het niet eenvoudig om 'anders' te zijn. Toch veranderde Bambust jaren later haar naam, adres, burgerlijke stand, werk, rijksregisternummer en geslacht. Ze is oud-hoofdredacteur van ZiZo Magazine en is tegenwoordig auteur van o.a. populaire kinderboeken. Go, Fran!
Jiro Ghianni
Jiro is al jarenlang actief als activist in de queer- en transgenderscene. Tegen Gay&Night Magazine zei Jiro over de transgenderscene: 'Het is een soort alternatieve broeiplek, een groeibriljant die ik nodig heb ter inspiratie.' Ghianni werd geboren als vrouw, maar identificeert zich niet als een hij, zeker niet als een zij, maar gewoon als Jiro.

Carolien van de Lagemaat
Wie ook absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje is Carolien van de Lagemaat. Deze gender warrior is voorzitter van het Transgender Netwerk Nederland. Ze werd geboren als jongen, maar voelde zich allerminst prettig bij dit etiket. In 2007 onderging ze dan ook een geslachtsveranderende operatie.
Foto: Linette Raven Wie hoort er volgens jou nog meer thuis in dit rijtje?