Ginger Minj
Deze roodharige, voluptueuze schone beschrijft zichzelf als een ‘glamour toad’. Ginger heeft een dijk van een stem en is van plan de harten van de jury te gaan winnen met haar ‘southern charm’. Trouwe kijkers weten vast nog hoe het afliep met Sonique, die het zogenaamd ook moest hebben van haar 'southern charm', dus of dat Ginger de kroon gaat opleveren, valt nog te bezien.

Jaidynn Diore Fierce
Jaidynn heeft wel wat weg van Gingers sista from another mista. Ze heeft onmiskenbaar de gezelligste uitstraling van het hele zooitje en schijnt ook nog eens een flink staaltje te kunnen dansen. Laten we hopen dat Latrice Royale met Jaidynn eindelijk een waardige plus-size opvolger heeft.

Jasmine Masters
Volgens tv-zender Logo is Jasmine – die qua looks wel wat weg heeft van Witney Houston in haar hoogtijdagen – een queen met een flinke mening, die ze maar al te graag kenbaar maakt. Gezellig. De bitch van het seizoen dus.

Kandy Ho’
Een zoete Puerto Ricaanse delicatesse met een pittige kern. Ze staat naar eigen zeggen bekend om haar elegante glamour, gecombineerd met ‘mad performance chops’, wat dat ook mag inhouden.

Katya
Een van de meer komische queens, die voor haar dragalter ego leentjebuur speelt bij Rusland. Haar volledige dragnaam is Katya Zamolodchikova, maar dat vond de productie waarschijnlijk wat lastig om te spellen/onthouden. Van huis uit is Katya een turner, dus verwacht een flinke dosis splits, spagaten en death drops.

Kennedy Davenport
Een dancing diva uit Texas die van plan is haar weg naar de kroon vrij te maken met een lekkere lading flips, kicks en splits. Kennedy is een pageant queen uit de legendarische Davenport familie. In seizoen 2 van Drag Race zagen we reeds haar zus Sahara Davenport, die in 2012 overleed aan een hartaanval.

Max
Aan de videopreviews te zien is Max een van de meer experimentele queens van dit seizoen. Ze kiest immer voor een opvallende grijze coupe, zonder er per se oud uit te zien. Oud-kandidate Sharon Needles vergeleek dragqueens in meerdere interviews met clowns, en nu we Max zien snappen we waarom.

Miss Fame
Miss Fame straalt een en al seks uit. Deze burlesque queen begon haar carrière in New York. Ze beschrijft zichzelf als ‘beyond-this-planet-beautiful’ en wij zijn het daar zeker niet mee oneens.

Mrs. Kasha Davis
Een klassieke old-school comedyqueen die wel wat wegheeft van een van de Housewives of Beverly Hills. ‘Iedereen kan een meisje zijn, maar er zijn ballen voor nodig om een vrouw te zijn’, aldus Kasha. Ze is de enige dame die nauwelijks tot niet voorkomt in de trailers, dus dat belooft weinig goeds.

Pearl
Pearl is nog een relatief nieuwe queen, maar heeft in haar korte carrière al flink wat stof doen opwaaien. Ze patenteerde de 'Pearl Smash' performance techniek. We hebben nog niet helemaal uit kunnen vinden wat deze precies inhoudt, maar verwachten minimaal dat ze haar parelketting gebruikt om haar competitie letterlijk en figuurlijk uit het veld te slaan.

Sasha Belle
'Ik kom voor de kroon en niets minder', aldus Sasha Belle. Ze zegt zorgvuldig alle andere seizoenen bestudeerd te hebben en niets of niemand te sparen op weg naar de top. Vooralsnog wordt ze echter vooral gekenmerkt door haar platitudes...

Tempest Dujour
De oudste deelnemer van dit seizoen is in het dagelijks leven een kostuumprofessor. Tempest zal dus hoogstwaarschijnlijk een streepje voor hebben bij de fashion challenges. Daarbij geeft ze aan gebruik te zullen maken van haar moederinstinct. Diezelfde twee eigenschappen hebben Bianca Del Rio vorig jaar geen windeieren gelegd.

Trixie Mattel
Wij moesten de eerste keer dat we Trixie zagen gelijk denken aan Londens beroemdste trava Jodie Harsh. Met haar clownesque make-up is deze Indiaans-Amerikaanse schone van plan de competitie van de kaart te smudgen. 

Violet Chackhi
Een jonge schoonheid die duidelijk haar ontwerpers kent. Waarschijnlijk de 'fishiest queen' van dit seizoen, maar als het verleden enige garantie biedt voor de toekomst, hoeft dat zeker niet te betekenen dat ze er met de kroon vandoor gaat.

RuPaul zal morgenavond worden uitgezonden op Amerikaanse tv-zender Logo. In Nederland zal het nieuwe seizoen vanaf 10 maart iedere dinsdag om 21.30 uur te zien zijn bij OUTtv.