Het heteroseksuele stel Annie en Stan bevindt zich ook op een keerpunt in hun relatie. Schooljuffrouw Annie wil het uitmaken met haar jongere vriendje Stan. Stan wil de naam van zijn rivaal weten, en uit paniek noemt Annie de naam van haar vrouwelijke collega Mandy. Annie schrikt er zelf van dat zij de naam van haar collega heeft uitgesproken, maar realiseert zich dat dit niet zonder reden is en besluit Mandy mee uit te vragen.

Regisseur Rodney Evans heeft ervoor gezorgd dat de omgeving van de koppels bestaat uit veel toevalligheden en kleine cirkels. Alle personages zijn vaak, niet wetende van elkaar, op dezelfde plek en delen veel kennissen. Zo werkt Aaron in het restaurant waar Annie het met Stan uitmaakt en is de eerste date in Marcus zijn open relatie met Stan, die na de break-up net als zijn ex-vriendin worstelt met zijn biseksuele gevoelens.

The Happy Sad is erg veelzijdig, herkenbaar en gevoelig. De film is door zijn verhaallijnen zowel interessant voor homo’s als hetero’s, maar eigenlijk nog het meest voor biseksuelen.

Elke laatste zaterdagavond van de maand zendt OUTtv om 21.30 uur een premièrefilm uit; op zaterdag 28 maart is dit The Happy Sad.