Tijdens Student Pride in Londen zei de producer dat de serie een manier kan zijn om de wereld op subtiele manier te veranderen. Met de casting van een transgender zou de acceptatie van deze groep in de maatschappij bevorderd worden. 

EastEnders is een Britse soapserie over het wel en wee van de bewoners van de fictieve wijk Walford in het Londense East End. Voor de rol van het transgender personage is nog geen acteur gecast, maar de makers zijn nu hard op zoek naar een geschikte kandidaat.

Taboedoorbrekende Coronation Street
Soapserie Coronation Street introduceerde overigens al in 1998 het transgender personage Hayley Cropper. Haar pogingen om officiële papieren te krijgen als transgender wakkerden een maatschappelijke discussie aan die in 2004 leidde tot de Gender Recognition Act: een wet die transgenders volledig 'legaal' maakte.

Meta in GTST
In Nederland introduceerde Goede Tijden Slechte Tijden Meta van Baak in het zevende seizoen van de soapserie. Meta was geboren als Paul maar ging als vrouw door het leven. Carlo Boszhard heeft jaren geleden in ‘Pittige Tijden’ het personage Meta geïmiteerd. Deze versie van Meta was destijds erg populair.
Bron: Pink News