Interny is vergelijkbaar met Scrubs en is een van de populairste televisieseries in Rusland. Het heeft van Biron een van de meest geliefde sterren in Rusland gemaakt. Biron woont al tien jaar in Rusland, maar over zijn geaardheid sprak de acteur zich nooit uit. Als journalisten hem vroegen wat hij van de Russische vrouwen vindt, antwoordde hij altijd hetzelfde: 'Beautiful'. Volgens internationale media wist bijna niemand dat hij op mannen valt.

Moedige stap
Tot vorige week, want toen kwam de acteur in New York Magazine uit de kast. Biron zegt dat hij zich verplicht voelde om deze stap te maken. In een statement verklaart de acteur: ‘In een tijd waarin seksuele minderheden in Rusland het zwaarder hebben dan ooit, voelde ik mij verplicht om mijn stem te laten horen. Ik heb een platform dat zich daar goed voor leent.' Hij hoopt andere homo’s op deze manier aan te kunnen moedigen om hetzelfde te doen. De Amerikaanse acteur zegt dat hij blij is als hij hier andere gays mee kan helpen. 'Dat is de opoffering van mijn privacy absoluut waard.'

De opnames van een nieuw seizoen van Interny starten overigens over een paar weken weer. Wij zijn benieuwd wat voor reacties zijn dappere coming-out tot die tijd oplevert. 

Bron: Queerty / Huffington Post