In onderstaand fragment is te zien hoe Kümmert, wanneer hem aan het einde van de uitzending wordt gevraagd om nog een keer het winnende nummer ten gehore te brengen, zijn overwinning overdraagt. 'Ik ben overweldigd dat Duitsland mijn muziek goed vindt, dat ik zo gesteund word. Maar op dit moment ben ik niet in de gelegenheid om deze keus te accepteren. Daarom geef ik mijn titel aan Ann Sophie.' Ook toen de verbaasde presentatrice vroeg of hij het echt zeker wist, bevestigde Kümmert zijn keus: ‘Ik denk dat Ann Sophie veel geschikter en meer gekwalificeerd is. Ik ben maar een simpele zanger.’ (Het filmpje is Engels ondertiteld)

Ann Sophie zal dus op 23 mei in Wenen Duitsland vertegenwoordigen. Omdat Duitsland een van de 'big 5' is (de partijen die ieder jaar het meeste geld meebetalen aan het Songfestival) hoeft zij zich niet eerst door een van de voorrondes te worstelen. Kijk en luister naar 'Black Smoke':

Nieuwsgierig naar Andreas Kümmerts nummer? Luister hieronder:

Wat vinden jullie? Spontane actie of doorgestoken kaart? En gaat uiteindelijk toch het beste nummer door naar het Songfestival?