Vermoedelijk gebeurt dit omdat christelijke partijen protesteerden tegen het plan van de minister om homo-ambassadeurs in te zetten. Om homoseksualiteit bespreekbaar te maken in religieuze kringen wil de minister onder andere dat er meer voorlichting wordt gegeven op scholen. Het idee om hierbij homo-ambassadeurs in te zetten, stuit tegen de borst van christelijke politici.

Daarom beloofde Bussemaker gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer om hierover in gesprek te gaan met christelijke partijen. Bussemaker reageerde op SGP-Kamerlid Roelof Bisschop, die zei dat in christelijke kring juist volop wordt ingezet op bespreekbaarheid van homoseksualiteit. 'Maar het kan niet zo zijn dat je pas oké bent als je hetzelfde denkt als de overheid', vond de SGP'er.

Bussemaker wil binnenkort in gesprek met vertegenwoordigers van christelijke groepen, waaronder de reformatorische scholenkoepel VGS. Ze zei dat aan haar plannen om ambassadeurs in te zetten die taboes als homoseksualiteit bespreekbaar moeten maken, weinig zal veranderen.

De minister benadrukte verder dat ze de sociale acceptatie van homoseksualiteit wil bevorderen. 'Het gaat niet om religieuze acceptatie.'

Bron: Ikon RTV / NPO / Nederlands Dagblad