De documentaire is mede geproduceerd door acteur Steve Buscemi. De bende Check It heeft nu ongeveer 200 leden die hun geld verdienen met diefstal, overvallen en autoroof. Volgens filmmaker Dana Flor geven ze elkaar ook het gevoel dat ze ergens bijhoren in een buurt waar je door je familie, klasgenoten en kerkgemeente vaak wordt buitengesloten als je homoseksueel bent. Het zou een kwestie van overleven zijn.

Check It zou in tegenstelling tot andere gangs niet gebonden zijn aan een specifieke straathoek of huizenblok. Leden ontmoeten elkaar vooral bij elkaar thuis, in Chinatown, in het fastfoodrestaurant Denny's en bij metrostation Gallery Place. Ze hoeven niet veel te doen om naamsbekendheid te krijgen. Een lokaal bandje, genaamd ReAction, zou bijvoorbeeld een nummer hebben geschreven over de gang waarin een aantal bendeleden genoemd wordt. Dit resulteerde erin dat leden berucht werden, waardoor ze nu rustig door elke buurt in Washington D.C. kunnen lopen zonder dat mensen ze lastigvallen.

In de gelijknamige documentaire wordt een aantal van de bendeleden op een cruciaal moment in hun leven gevolgd. Over hun persoonlijke verhalen lees je meer op Vice. Bekijk hieronder de trailer.