Boris Dittrich van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch was er ook en zei het volgende: 'Iedereen begon te juichen en te applaudisseren. Fantastisch. Een paar homo's/lesbo's die in mijn omgeving stonden begonnen te huilen.'

FunX meldt ook dat Suriname mogelijk een wet krijgt die discriminatie van LHBT's strafbaar stelt. Dat bleek deze week uit de gesprekken die zijn gevoerd met parlementariërs in Paramaribo. Het volledige artikel lees je op FunX.

Antihomorap
Homoactivisten in Suriname maakten zich vorig jaar boos over een videoclip met een antihomorap. Het ging om de track 'Bullet' van Surinaamse groep HMG en King Koyeba. Daarin was de tekst 'bullet gi den batti man' te horen, wat 'kogel voor homo's' betekent.

Homofobie is helaas niet zeldzaam in de hiphopscene. Bekende en minder bekende rappers hebben zich in het verleden regelmatig negatief uitgelaten over homo’s. Ook is het woord ‘faggot’ (of ‘fag’) een veel gebruikt woord voor iemand die zwak is. De actie van Typhoon is daarom ontzettend welkom. 

Same love
Toch zijn er gelukkig veel artiesten, die net als Typhoon, in de bres springen voor LHBT's. Vorig jaar deed Macklemore dat met het nummer 'Same Love'. 'Als ik homo was, zou hiphop me haten. Heb je de YouTube-reacties de laatste tijd gelezen?' De Amerikaanse rapper bezingt homoseksualiteit op een openhartige manier.