Organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis zijn natuurlijk heel trots dat Eerste Minister Michel deel uitmaakt van de jury. Andere juryleden zijn Bart Peeters, Jani Kazaltzis, Maaike Cafmeyer, Daniella Somers, Roos Van Acker, Gene Bervoets, Joyce De Troch, Wim Ballieu, Niels De Jonck, Kobe Ilsen, Kathleen Aerts, Jef De Smedt, Miriam Jacques, Loes Van Den Hoevel en Marc Putman.

De nieuwe Mister Gay wordt ambassadeur van en voor de holebi-gemeenschap en moet een jonge man met uitstraling en een sterke persoonlijkheid zijn. Iemand die vooral gebeten is door de Vlaamse, Belgische en internationale LHBT-thematiek.

Twaalf finalisten zullen strijden voor de titel, maar wie België zal vertegenwoordigen tijdens de Mr. Gay World verkiezingen, bepaalt de jury. Mister Gay Vlaanderen 2014 was de 29-jarige Willem Joris, doctoraatsstudent aan de KU Leuven.  

Mister Gay Vlaanderen ondersteunt mede vzw Help Mij. Deze organisatie strijdt tegen het pesten van homoseksuelen en vestigt de aandacht op mogelijke gevolgen zoals o.a. zelfdoding.

Meer informatie of bijwonen? Check mistergayvlaanderen.be.

Foto: Jef Boes