Toen het Italiaanse duo Domenico Dolce en Stefano Gabbana onlangs zeiden dat ze vonden dat het ‘onnatuurlijk’ was wanneer twee partners van hetzelfde geslacht kinderen krijgen, volgde er een hoop backlash. Er werd opgeroepen tot een boycot, o.a. door zanger Elton John die zei ‘Hoe haal je het in je hoofd om mijn prachtige kinderen ‘synthetisch’ te noemen?’. Hun eigen creative director nam ontslag, meerdere celebrity’s zetten hun D&C outfits bij het grofvuil, of verkochten ze en schonken de opbrengsten aan goede doelen die zich inzetten voor LHBT-gezinnen. Zelfs Madonna dacht er het hare van. 

Nu probeert het duo de boel te sussen. Eerst door Elton John ‘ignorant’ te noemen. Vervolgens door in een interview met CNN te zeggen: ‘Waarom zou je Dolce & Gabbana boycotten? Omdat we niet hetzelfde denken als jij? Is dat correct? Dat is niet correct. Het is 2015. Doe niet zo middeleeuws.’ Gabbana legde uit dat zijn mening een resultaat is van zijn traditionele Siciliaanse opvoeding. ‘Ik geloof in een traditioneel gezin. Het is onmogelijk om mijn cultuur aan te passen. Zo ben ik nu eenmaal. Maar ik respecteer de hele wereld, alle culturen. We houden van homostellen. We zijn zelf homo. We houden van het feit dat homo’s kunnen adopteren. We love everything. Ik uitte gewoon mijn eigen mening.’

In een verklaring die ze naar ABC News stuurden was het duo iets genuanceerder: ‘Ik ben me ontzettend bewust van het feit dat er andere soorten gezinnen zijn dan waar ik mee ben opgegroeid, en die zijn net zo legitiem’ aldus Dolce. ‘Het is nooit onze bedoeling geweest om te oordelen over de keuzes die anderen maken’ voegt Gabbana daar aan toe. ‘We geloven in vrijheid en liefde’.

Bron: CNN