Washington vergeleek tijdens haar speech de strijd voor het ‘homohuwelijk’ met de strijd die geleverd is om te zorgen dat partners van verschillende etnische achtergronden ook mogen trouwen. Ze suggereerde dat het hypocriet is wanneer mensen van Afro-Amerikaanse afkomst zeggen dat ze niet geloven in het ‘homohuwelijk’, terwijl een paar decennia geleden hún rechten om te trouwen door soortgelijke wetten ook nog beperkt werden.

Ze pleitte ook voor meer zichtbaarheid van LHBT’s in de media. ‘Vrouwen, arme mensen, gekleurde mensen, gehandicapten, immigranten, homomannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, trans mensen, interseks mensen: we worden tegen elkaar uitgespeeld en er wordt ons het gevoel gegeven dat er slechts een beperkt aantal plekken zijn voor mensen die in de categorie ‘anders’ vallen’. Washington vindt dat de showbusiness duidelijker moet laten zien dat ‘het juist normaal is om anders te zijn’.

‘We hebben meer LHBT-personages en -verhaallijnen nodig. En de LHBT-gemeenschap moet diverser in beeld gebracht worden, dus veel verschillende soorten LHBT’s die allemaal op andere manieren hun leven leiden.’ Washington meende verder dat er meer leden van de LHBT-gemeenschap in dienst genomen zouden moeten worden, zowel voor als achter de camera.

Bekijk de volledige speech hier: