Arnhem hoopt Roze Zaterdag in 2017 te mogen organiseren. De stad hoopt tenminste één groot evenement binnen te halen. Behalve Roze Zaterdag doet Arnhem ook een gooi naar het paasspektakel The Passion van de Evangelische Omroep, het Glazen Huis van Serious Request, de landelijke intocht van Sinterklaas en de landelijke viering van Koningsdag. 

Roze Zaterdag begon ooit als een demonstratie voor gelijke rechten voor homoseksuelen maar heeft vandaag de dag een feestelijk karakter. Een jaarlijkse traditie waar iedereen welkom is voor ontmoeting en ontspanning! Vorig jaar organiseerde Eindhoven het evenement en dit jaar is het voor de derde keer de beurt aan Maastricht.

De Stichting Maastricht Colours You 2015, die volledig bestaat uit vrijwilligers, werkt hard aan diverse evenementen en het programma van Roze Zaterdag 2015. In plaats van één dag, heeft de organisatie gekozen voor een hele week vol activiteiten. Vanaf zondag 14 tot en met zondag 21 juni biedt Maastricht lezingen, debatten, tentoonstellingen, bezinning, optredens en feesten rond diversiteit, met als hoogtepunt Roze Zaterdag op 20 juni.

In 2016 mag Amsterdam het evenement organiseren.

Bron: Gelderlander